16 Şubat 2022 | Baklava Hakkında
Yiyeceklerin kalitesini değerlendirirken “duyusal analiz” denen bir yöntem uygulanır. Yöntemin amacı bir yiyeceğin görüntüsü (renk, boyut ve şekil), dokusu (çıtırlığı, yumuşaklığı, kıvamı), tadı ve kokusunu değerlendirerek tüketiciler için ideal kalitede ürünler ortaya çıkarmaktır.
27 Kasım 2021 | Baklava Hakkında
Kuru baklava deyince bazı takipçilerimizin aklına şerbeti dökülmemiş baklava geliyor oysa kuru baklava, hamuruna kaymak konmayan baklava için kullanılan bir tabir.
14 Eylül 2021 | Baklava Hakkında
Türkiye ve Ortadoğu’nun en sevilen tatlılarından biri olan Şöbiyet’in etimolojisine dair iki farklı bilgi var: Bazı kaynaklar kelimenin Arapça “çok yedi, tıka basa doydu” anlamındaki “şabi’a” fiilinden türediğini söylerken, bazı kaynaklar yine Arapça “halka ait”, “popüler” anlamına gelen "şaabiyat" sözcüğünün Oğuzcaya uyarlanmış hali olduğunu iddia ediyor.
7 Temmuz 2021 | Baklava Hakkında
Modern kent yaşamı -özellikle metropollerde- geleneklerin değişip dönüşmesine hatta bazılarının tamamen unutulmasına neden olurken, kültürel yapısına sahip çıkan kentlerin ve yörelerin halkı geleneklerini korumaya özen gösteriyor.
22 Haziran 2021 | Baklava Hakkında
Su böreğinin kaç kalori olduğunu öğrenin!
10 Haziran 2021 | Baklava Hakkında
Baklava nasıl dilimlenir? Ustasından öğrenin!
30 Mayıs 2021 | Baklava Hakkında
Gaziantep mutfağını konu alan kitapları sizin için derledik, mutlaka inceleyin!
26 Mayıs 2021 | Baklava Hakkında
Baklava hamuru yapmanın inceliklerini paylaştığımız yazımıza davetlisiniz!
21 Mayıs 2021 | Baklava Hakkında
Gaziantep’in birbirinden lezzetli yöresel yiyecekleri