Hakkımızda

Antep'in İlk Baklavacısı

Hakkımızda

Türkiye'de baklava deyince akla ilk gelen kelime Gaziantep olur. Onu Güllüoğlu kelimesi takip eder. Tesadüf değildir bu. Gaziantep'in bir baklava şehri olması da, Antep fıstığının baklavaya girmesi de, hep 1871'de Antep'te ilk baklava imalathanesini açan Güllü Çelebi'yle başlar.

Güllü Çelebi'nin oğulları ve torunları bu geleneği yaşatır, bunu yaparken baklavaya yenilikler getirmeyi de ihmal etmezler. 1930'lara kadar Antep dışına pek çıkamayan baklavanın taşınabilirliğini, dolayısıyla tüm Türkiye'ye yayılmasını sağlayan kuru baklava Güllü Çelebi'nin torunları tarafından icat edilir. Efsane lezzet şöbiyet ise ilk kez 1974'te Gaziantep'te, Çelebi'nin torununun çocuğu Cevat Güllü tarafından üretilir.

Güllü Çelebi'nin öncülük ettiği 19'uncu yüzyıldan bu yana Türkiye'nin en iyi baklava ustalarını yetiştiren bu lezzet geleneği bugün Gaziantep'te Cevat Güllü'nün oğlu Ömer Güllü tarafından sürdürülmektedir.

Kalite Anlayışımız

ISO ISO

Ömer Güllü markası altındaki üretimimiz; 2013 yılında Avrupa Birliği tarafından kabul edilen "coğrafi mahreç" kriterlerine ve kalite standartlarına uygundur.

Ömer Güllü markası, 2005 yılında Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütü FAO tarafından "Geleneksel Gıda Üretimi Yapan Örnek İşletme" ödülünü almıştır.

Manifestomuz

En iyi baklava en iyi dostluk elçisidir.

Türkiye'nin her köşesinde bir tepsi baklava bazen dostları buluşturur, bazen dargınları barıştırır. Antep baklavası her zaman ikram edenin itibarına itibar katar. Hatta yeri gelir ülkemizi dünyada da temsil eder… Tıpkı Birleşmiş Milletler'e bağlı Gıda ve Tarım Örgütü FAO'nun 25'inci yıldönümünde “Geleneksel Gıda Üretimi Yapan Örnek İşletme” özel ödülünü aldığımızda olduğu gibi.

En iyi baklava Gaziantep'te yapılır.

Gaziantep dışında baklava üretmiyoruz, üretmeyi düşünmüyoruz. Coğrafi mahreç kriterlerimiz 2007'de Gaziantep Sanayi Odası'nca belirlenmiş, 2013'te Avrupa Birliği tarafından kabul edilmiştir.

En iyi baklava en iyi malzemeyle yapılır.

Baklavalarımızın içine malzemenin sadece en iyisi girer. Gaziantep yöresinde yetişen sert buğdayın unu. Yöremizin koyun ve keçilerinin sütünden sadeyağ. Yalnız yöremizde yetişen turfanda boz fıstık. Ve sadece halis pancar şekeri. Ürünlerimizde glikoz şurubu ve suni tatlandırıcılara asla yer yoktur.

En iyi baklava en iyi ustalarca yapılır.

En iyi usta bile mükemmel baklavayı tek başına yapamaz. Baklava üretimi hamurunun yoğrulmasından açılmasına, serilmesinden pişirilmesine her aşamada titiz bir işbölümü gerektirir. Kalitede mükemmellik, her ustanın usta her aşamayı iyi bilmesiyle sağlanır. İyi bir baklava ustası olmak için en az on yıl gerektiği düşünülürse, Ahilik esasına dayalı çıraklık-kalfalık-ustalık silsilemizi 140 yıldır kesintisiz devam ettirerek Türkiye'ye birbirinden değerli baklava ustaları yetiştiriyor olmamızın önemi daha iyi anlaşılır.

En iyi baklava geleneksel yöntemlerle yapılır.

Neden baklava yaptığımızı soranlara tek bir cevabımız var: Güllü Çelebi'nin 140 yıl önce yakaladığı o eşsiz tadı korumak ve yaşatmak. Bu nedenle baklavanın lezzetine lezzet katan geleneksel yöntemlerden asla ödün vermiyoruz. Bunlar arasında kuşaklar boyunca usta çırak ilişkisiyle aktarılan bazı incelikler de var, baklavayı daima taş fırında odun ateşinde pişirmek de.

Ödüllerimiz

ISO ISO

Yukarı