14 Nisan 2021  |  Baklava Hakkında

Güllüoğlu Ömer Güllü Baklavalarında Kullanılan Sade Yağ Nedir?

Sade yağ ile ilgili bilmeniz gerekenler burada!

Sofralarımızın baş tacı olan baklava söz konusu olduğunda kimse kalite ve lezzetten ödün vermeyi istemez. Bir baklava yediğinizde onda aradığınız ilk özellik kuşkusuz ki ağzınızda bırakacağı doyumsuz bir lezzettir. Peki baklavayı lezzetli yapan özellikler nelerdir? Baklavayı sizin için unutulmaz kılan noktalar maharet, tecrübe, kullanılan malzemeler gibi pek çok değişkene bağlı olsa da aslan payı kullanılan yağda saklıdır. Gu¨llu¨ogˆlu O¨mer Gu¨llu¨ Baklavalarında kullandığımız sade yağ baklavalarımızın özü olmasının yanı sıra müşterilerimize daha sağlıklı ve daha besleyici baklava çeşitleri sunmamızı sağlayan en gizli kahramanımızdır. 


Altını çizelim! Gerçek Antep Baklavası sade yağ kullanılarak imal edilir.

Sade Yağ Nedir?

Peki baklavalarımızın kahramanı sade yağ nedir? Birçok insan için zeytinyağı ve tereyağı mutfaktaki en doğal yağ olarak bilinse de aslında sade yağ yağın en doğal ve en sağlıklı halidir. Son yıllarda sıkça duyduğumuz, Ghee adı ile de bilinen sade yağ Anadolu ve Kafkas kökenli, Osmanlı’da ‘revgan-i sade’ olarak anılan bir yağ türüdür.

Sade Yağ Nasıl Yapılır?

Gerçek baklavanın özü sade yağ nasıl yapılır? Koyun ve keçi sütü ile yapılmış tereyağındaki su ve yağsız kuru maddelerin uzaklaştırılması sonucu % 99 oranında süt yağı barındırarak ortaya çıkan sade yağ, kullanıldığı tüm yemeklere diğer yağ türlerinden daha fazla lezzet verir.


Sade Yağın Faydaları Nelerdir?

·      Ghee yani sade yağın yanma derecesi 250 °C’dir. Yani pişirme aşamasında yanmadığı için bazı yağlar gibi serbest radikale dönüşmez ve insan sağlığına zarar vermez. 

·      İçeriğinde yağda eriyebilen  A ve E vitaminleri bulunur.

·      K2 ve CLA gibi başta kanser türleri olmak üzere birçok hastalığın önlenebilmesi için gerekli olan önemli antioksidanlar içerir.

·      Sade yağ sağlık için önemi büyük olan orta zincirli yağ asitleri bakımından son derece zengindir. 

·      Yine içeriğinde bulunan bütirik asit bağırsak sağlığını korur, sindirim sistemini güçlendirir.

·      Tüm yağ türleri içerisinde sade yağ bağışıklığı en iyi güçlendiren yağ türüdür. 

·      Sade yağ kolay kolay bozulmaz, buzdolabında 1 sene durabilecek kadar dayanıklıdır.

·      Sade yağın üretim aşamasında içeriğindeki kazein ayrıştırılır. Bu da süt ürünlerine alerjisi ve duyarlılığı olanların bu yağı gönül rahatlığıyla kullanabilmesini sağlar.


Faydaları saymakla bitmeyen, yemeklere tat ve sağlık getiren sade yağ, lezzetli ve kaliteli bir baklava satın almak isteyen herkesin mutlaka önem vermesi gereken detaylar arasında. Biz de Güllüoğlu Ömer Güllü ailesi olarak baklava çeşitlerimizin tümünde sade yağ kullanarak şimdiye kadar tatmış olabileceğiniz baklavalar arasındaki en iyisini, en lezzetlisini ve en sağlıklısını sizlere sunmaya devam ediyoruz. 

Gazi Antep Baklavası


Yukarı