5 Nisan 2021  |  Baklava Hakkında

Baklava Kaç Kalori? Kilo Almadan Baklava Nasıl Yenir?

Baklava Kaç Kalori? Kilo Almadan Baklava Nasıl Yenir? Sizin için cevapladık!

Diyet yapıyor olsanız bile baklava yemekten vazgeçmek zorunda değilsiniz. Baklavanın kalorisi ve besin değerlerini bilerek, sadece doğru zamanda ve planlı bir şekilde hareket etmelisiniz.

Aslında, diyet yaparken baklava yemek kilo almakla eş anlamlı olduğunu düşünürüz. Diyet yapanlar bu süreçte asla baklava yiyemeyeceklerini düşünüyor olabilirler. Ancak doğru miktarlarda ve bazı önlemlerle özellikle Gaziantep'in taze ve doyurucu baklavasının tadını çıkarmaktan vazgeçmeyin. İşte kilo almadan baklavanızı nasıl yiyebilirsiniz gelin birlikte görelim.

Bir Dilim Baklava Kaç Gramdır?

Baklavanın besin içeriği büyük ölçüde yapılan tarife bağlıdır. Genel olarak bir adet baklava 40 gramdır.

Bir Dilim Baklava Kaç Kaloridir?

Bir dilim baklavanın 40 gram olduğundan yola çıkarsak, bir dilim baklava ortalama 173,6 kaloridir. Böylece sıkça merak edilen iki dilim baklava kaç kalori sorusunun cevabını da vermiş olalım; ortalama 347,2 kaloridir.

100 Gram Baklava Kaç Kalori?

100 gram baklavanın kalorisi 433,95 'dır. Günlük 2.000 kalorilik bir diyet yaptığınızı varsayarsak, düşük kalorili yeşilliklerle birlikte baklavayı tükettiğinizde bir öğününüzün yerine geçebilecek kaloriye sahiptir. Güllüoğlu Ömer Güllü baklavaları hiçbir katkı maddesi içermez. Dolayısıyla ekstra bir kalori almazsınız.

Karbonhidrat, Şeker ve Protein

Fıstıklı baklavanın, 100 gramı 61,64 gram karbonhidrat içerir. 100 gram baklava ayrıca 29, gr şeker ve 6,44 gram protein içerir.

Yağ Oranı

Fıstıklı baklava, 100 gramında, toplam olarak 17,45 gram yağ içerir. Bunun, 9,01 gramı doymamış yağdır. Bir dilimi kolesterol içermez.

Yağ Oluşumuna İzin Vermeden Nasıl Baklava Yersiniz?

Şimdi pratikte, kalçalarda veya midede yağ birikmesinden endişelenmeden lezzetli bir baklavanın tadını nasıl çıkarabileceğimizi görelim. Her şeyden önce, mucize yaratan bir iksir olmadığını bilmelisiniz. Ancak kontrollü olmak, doğru zaman ve fiziksel aktivitenin her şeyin temeli olduğunu anlamanız yeterlidir.

Haftada bir veya iki kere kendinizi nefis Antep baklavası ile ödüllendirebilirsiniz. Bir öğününüzde yemek yerine baklavanızı yiyebilirsiniz. Akşam saatleri yerine gündüz saatlerini tercih etmeniz daha uygun olur. Çünkü, akşam saatlerinde günün yorgunluğu ile köşenize çekildiğinizde vücudunuz da dinlenme modunda olur. Metabolizmanız gündüze göre yavaşlar.

Mesela öğle yemeğinde, şekerin emilimini azaltacak bir lif kaynağı eşliğinde yiyebilirsiniz. Ya da taze yeşil bir salatanın arkasından kendinizi harika bir porsiyonla ödüllendirebilirsiniz. Baklava yediğiniz günlerde daha uzun yürüyüşler yapmak ya da yoğun egzersiz programlarına katılmak fiziksel aktivitenizi artırmanızı sağlar. Böylece içiniz rahat bir şekilde baklavanızı yiyebilirsiniz.

Sonuç olarak, küçük ama önemli önlemlerle, yağlanma riski olmadan baklavanızı yiyebilirsiniz. Böylece, ideal kilonuzu koruyabilirsiniz. Elbette, kilo verme sürecindeyseniz de yolunuza devam edebilirsiniz.

Gazi Antep Baklavası


Yukarı