3 Nisan 2021  |  Baklava Hakkında

Baklava Nasıl Saklanır?

Baklavanızı nasıl ve ne kadar saklayabileceğinizi öğrenmeniz için kaleme aldık!

Baklava, her ne kadar lezzetli bir tatlı olursa olsun, yapıldığı ya da hazır alındığı an tüketilmesi mümkün olmayabiliyor. Bazı durumlarda baklavanın uzun süreler saklanması gerekebilir. Fakat bu süreçte, baklavanın ilk günkü tazeliğini koruması için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir.

Baklavanın buzdolabında muhafaza edilmesi pek doğru bir karar olmayacaktır. Şekerli bir tatlı olan baklavayı buzdolabında saklamak, tatlının daha fazla şekerlenmesine yol açar. Fazla şekerlenen baklava, kendine has lezzetini kaybedecektir.

Baklavayı muhafaza edeceğiniz yerin kuru ve güneşten uzak olmasına özen göstermelisiniz.

Kuru Baklava Daha Uzun Süre Saklanabilir

Eski zamanlarda, baklava uzun süre saklanamadığı için Gaziantep dışına çok fazla gönderim yapılamıyordu. Bu durumda da baklavanın herkes tarafından tanınması ve insanların bu lezzeti deneyimlemesi bir hayli zordu. Kuru baklavayı icat eden Güllü Çelebi’nin torunları, bir ilke imza atarak gerçek Antep baklavası lezzetinin tüm Türkiye’ye yayılmasını sağladı. Güllüoğlu Ömer Güllü, bu lezzet geleneğini devam ettiriyor, kuru baklava içeriğinde kaymak bulundurmadığı için daha uzun süre saklanabiliyor.

Kaymaksız Baklava olarak da bilinen Fıstıklı Kuru Baklava, tüketim süresi ile en uzun muhafaza edilebilen baklava çeşitlerinden.

Baklavanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Türk yemek kültürünün en değerli tatlılarından olan baklava, tüm lezzetinin alınabilmesi için, çıtır çıtır tüketilmesi gereken bir tatlıdır. Baklavayı iyi bir şekilde saklamak, tazeliğin bir süre daha korunmasında fayda sağlar. Ancak çok uzun bir süre tüketilmeyen baklava için, doğru biçimde saklamanın da bir önemi kalmayacaktır. Bayat ya da bozulmuş bir baklava yemek ya da misafirlerinize ikram etmek istemiyorsanız baklavanın dış görünüşüne ve rengine dikkat etmelisiniz. Altın sarısı renginden ödün veren, çıtırtısını ve o iştah açıcı görünümünü kaybetmiş, herhangi bir anormallik gördüğünüz baklavayı kesinlikle tüketmemelisiniz

Gazi Antep Baklavası


Yukarı