22 Haziran 2021  |  Baklava Hakkında

Su Böreği Kaç Kalori?

Su böreğinin kaç kalori olduğunu öğrenin!

Beslenmenize dikkat ediyor ve yediğiniz her ürünün kalori hesabını yapıyor olabilirsiniz. Yediklerinize dikkat etmeniz, lezzetine doyum olmayan su böreği lezzetini tüketemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Su böreğini, besin değerlerini ve kalorisini bilerek tükettiğinizde, kalori hesabınızı tutmanız kolaylaşır.

Kalori hesabı yaparken yalnızca besinin kalorisi değil besin içindeki kalorilerin hangi malzemelerden geldiğine de odaklanılmalıdır, bu noktada da malzemelerin kalitesinin önemi bir kez daha ortaya çıkar.

Gelin birlikte ağızda muhteşem bir tat bırakan su böreğinin kaç kalori olduğuna yanıt arayalım.

1 Porsiyon Su Böreği Kaç Gram ve Kalorisi Ne Kadardır?

1 porsiyon su böreğinin kaç gram olduğu genellikle tarife bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ortalama olarak bir gramaj verecek olursak, 1 porsiyon su böreğinin 330-350 gram arasında değiştiğini söyleyebiliriz.

Ortalama 100 gram su böreği tüketildiğinde 263,58 kalori bulunur.

Su Böreğinde Kullanılan Malzemeler Kilo Alımını Nasıl Etkiler?

Yenilen her yemekte olduğu gibi, su böreği tüketmeden önce de içerisindeki ürünlere dikkat etmeniz gerekiyor. Güllüoğlu Ömer Güllü Antep peynirli su böreği içerisinde Buğday Unu, Buğday Nişastası, Su, Yumurta, Tuz, Sade Yağ, Antep Peyniri ve Maydanoz yer alır. Hiçbir koruyucu ve katkı maddesi içermez. Diyet yapanlara en büyük engel olarak bilinen katkı maddelerinin su böreğinin içerisinde bulunmaması çok büyük bir avantaj.

Gazi Antep Baklavası


Yukarı