10 Haziran 2021  |  Baklava Hakkında

Baklava Nasıl Dilimlenir?

Baklava nasıl dilimlenir? Ustasından öğrenin!

Lezzeti ile yiyenleri adeta mest eden Antep baklavası, üretiminde önemli püf noktalarını barındırıyor. Antep baklavası maharetli eller tarafından yapıldığında tadına doyum olmayan bir lezzete dönüşmektedir. Hepimizin merak ettiği konu ise, bu lezzetin nasıl yapıldığıdır.

Antep baklavasının üretim aşamasında birçok farklı yöntem kullanılmaktadır. Baklava hamurunun açılması, şerbetinin yapılması ve baklavanın dilimlenmesi gibi aşamalarda ustalık gerektiren yöntemlerin kullanılması gerekir.

En özel günlerinizin, vazgeçilmez faktörü Antep baklavasının adresi Güllüoğlu Ömer Güllü!

Bayramlarda veya özel günlerde evde baklava yapmak istiyorsanız, baklavanın nasıl dilimleneceğine dikkat etmelisiniz. Bugünkü yazımızda, baklava nasıl dilimlenir? püf noktaları ile sizlere anlatacağız.

Baklavayı Dilimlerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Baklavanın farklı şekillerde üretildiğini biliyoruz. Baklavada bu farklı şekilleri oluşturabilmek için, farklı dilimleme yöntemleri kullanmalıyız. İnternette klasik dilimleme olarak da bilinen, daha çok ev yapımı baklavalarda kullanılan yöntem, oldukça basit olup sadece birkaç adımda tamamlanmaktadır.

Baklavanın dilimlenmesinde birinci adım olarak, tepsideki baklavayı 4 tane eşit parçaya bölmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında ise, böldüğümüz her bir parçanın ortasından bir kez daha keserek 8 parça oluşturmalıyız. Bu işlemleri tamamladıktan sonra, baklavanız artık hazır ve fırınlanmayı bekliyor olacaktır.

Ömer Güllü ile Antep Baklava Şöleni

Baklavanın üretim aşamaları size yorucu geliyor veya istediğiniz tadı tam olarak yakalayamıyorsanız, sizleri Güllüoğlu Ömer Güllü kalitesi ile baklava yemeye davet ediyoruz.

İlginizi çekebilir:

Baklava Hamuru Nasıl Yapılır?

Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır?

Gazi Antep Baklavası


Yukarı