26 Mayıs 2021  |  Baklava Hakkında

Baklava Hamuru Nasıl Yapılır?

Baklava hamuru yapmanın inceliklerini paylaştığımız yazımıza davetlisiniz!

Baklava, sofralarımıza şenlik katan, Osmanlı’dan bu yana sıklıkla tüketilen bir tatlıdır. Maharetli ustalar tarafından üretilen baklavaların lezzetine doyum olmaz. Günümüzde, evde baklava yapmak isteyenler en çok da baklava hamuru açarken zorluklar yaşadıklarını dile getiriyor.

Evde Gaziantep usulü, çıtır çıtır ve lezzetine doyum olmayan baklava yapmak istiyorsanız öncelikle temelini yani hamurunu en yüksek kalite standartlarına uyacak biçimde yapmalısınız. Bu yazımızda baklava hamuru yapılırken lezzetine lezzet katan püf noktalarını inceleyeceğiz.

Hamurda Kullanılan Malzemelerin Kaliteli Olması Gerekir

Bir baklavayı lezzetli kılan etkenlerin başında kullanılan malzemelerin kalitesi gelir. Baklava hamurunu hazırlarken, kullanacağınız malzemelerin tarihinin geçmemiş ve birinci kalite olmasına dikkat etmelisiniz. 

Baklava Hamuru İyi Yoğrulmalı

Baklava hamurunun hem kıvamının hem de lezzetinin dillere şayan olması için, öncelikle iyi bir şekilde yoğrulması gerekir. Ağızda dağılan bir baklava üretmek için de yoğurma işlemi son derece önemlidir. Hamuru yoğururken, kıvamı ne çok cıvık ne de çok sert olmalıdır. Hamuru yoğurma süresi, sizin yoğurma şeklinize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Güllüoğlu Ömer Güllü ile Baklava Siparişleriniz Kapınızda

“Ben baklava açmak ile uğraşmak istemiyorum ama içerisindeki malzemenin ne olduğunu bildiğim, gönül rahatlığıyla tüketebileceğim lezzetli baklavalar sipariş vermek istiyorum” diyorsanız sitemizden online olarak Antep baklava siparişlerinizi oluşturabilirsiniz. 

Sofralarımızı şenlendiren tatlının geçmişine bir yolculuk yapmak isterseniz Dünden Bugüne Sofralarımızı Şenlendiren Tatlının Tarihi yazımızı okuyabilirsiniz.

Gazi Antep Baklavası


Yukarı