10 Mayıs 2021  |  Baklava Hakkında

Dünden Bugüne Sofralarımızı Şenlendiren Tatlının Tarihi

Tatlının tarihi hakkında kısa bir yazı

Günlük hayatın içinde, sadece yemekten sonra değil her öğünümüzde tatlıyı severek tüketiyoruz. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi tatlının çok eskiye dayanan bir geçmişi bulunuyor.

Osmanlı mutfağında yemek menüsü oluşturulurken, özellikle tatlısız menü olmamasına dikkat edilirdi. Osmanlı Devleti saray mutfağında, Helvahane olarak adlandırılan kısmında çeşit çeşit tatlılar üretilirdi. Baklava ve helva, Osmanlı mutfağının değişmez iki tatlısı olduğu için, yapımına çok dikkat edilirdi. Bu tatlıları herkes yapamazdı, sadece Helvacıbaşı olarak adlandırılan ustaların maharetli ellerinden bu tatlılar üretilirdi.

Osmanlı’da baklava yapımına çok ayrı bir özen gösteriliyordu. Baklavanın eşsiz bir lezzet olması o kadar isteniyordu ki, zamanında baklava alayı kurularak baklava alanında uzmanlaşmak istendi.

Tatlının tarihi demişken, 1871 yılında başlayan serüvenimize devam ettiğimiz bu yolda, sizlerin en taze ve lezzetli tatlıları yiyebilmeniz için maharetli ustalarımızla beraber üretmeye devam ediyoruz!

Uzun Yıllardan Beri En Lezzetli Tatlıları Sizin İçin Üretiyoruz

Güllüoğlu Ömer Güllü olarak, maharetli ustalarımız tarafından yapılan tatlıları en kısa sürede sizlere ulaştırıyoruz. Özel olarak hazırlanan Fıstıklı Yaş Baklava, Fıstıklı Özel Şöbiyet vb. birçok tatlıyı, tazeliğini kaybetmeden deneyimlemek için tek yapmanız gereken internet sitemiz üzerinden sipariş vermek!

Baklavanın çıtır çıtır lezzetinden, fıstığın damağınızda bıraktığı o muhteşem tadından vazgeçemeyenler için sizlere seçimler sunuyoruz. Damak zevkinize uygun olan tatlıları Güllüoğlu Ömer Güllü kalitesi ile yiyebilirsiniz!

Birbirinden lezzetli baklava çeşitlerini derlediğimiz yazımızı incelemek isterseniz:

Baklava Çeşitleri

Gazi Antep Baklavası


Yukarı