19 Nisan 2021  |  Baklava Hakkında

Baklava Çeşitleri

Birbirinden lezzetli baklava çeşitlerini derledik!

Nar gibi kızarmış, çıtır çıtır görüntüsüyle görenlerin iştahını kabartan baklava, pek çok çeşidi ile geleneksel Türk tatlıları içinde önemli bir yere sahiptir. Türk kültürünün ürünü olan bu lezzet, her çeşidinde ayrı bir lezzet taşıyor.

Yüzlerce yılı aşkın tarihlerden bu yana üretilen ve tüketilen baklava, geleneklere ve damak tatlarına bağlı olarak pek çok çeşide bürünmüştür. Güllüoğlu Ömer Güllü’nün deneyimli ustalarının ürettiği baklava çeşitlerinden en sevilenlerini gelin birlikte inceleyelim.

Fıstıklı Yaş Baklava

Baklava çeşitleri arasında en çok sevilenlerden bir tanesi Fıstıklı Yaş Baklava. İçerisinde, aroması ile mest eden Antep fıstığı ve kullanılan sade yağların lezzetini taşıyan bu baklava çeşidinin yeri bizde de, müşterilerimizde de özel.

Fıstıklı Kuru Baklava

İçerisinde kaymak bulunmayan, her katmanında fıstığın lezzetini doyasıya alabileceğiniz Fıstıklı Kuru Baklava da en popüler baklava çeşitlerinin başında geliyor. Özellikle hemen tüketilmeyecek durumlarda Fıstıklı Kuru Baklava ilk tercih oluyor.


Merak ettiyseniz: Baklava Nasıl Saklanır?

Fıstıklı Havuç Dilim Baklava

Şekli havucu andıran, servis etme kolaylığı ve çeşitli yan ürünler ile kombinasyonuyla ön plana çıkan Fıstıklı Havuç Dilimi Baklava en çok sevilen baklava çeşitleri arasında üst sıralarda yer alıyor.

Pancar şekeriyle imal edilen şerbetiyle de buluşunca eşsiz bir lezzete dönüşen bu baklavanın sevenleri bir hayli fazla. Tek başına lezzetin doruklarını yaşatan Fıstıklı Havuç Dilimi Baklava, farklı kombinlere de açık.

İlgili: Havuç Dilimi Baklava Nasıl Yenir?

Fıstıklı Midye Baklava

Son dönemlerin revaçta tatlılarından bir tanesi de Güllüoğlu Ömer Güllü ustalarının her katmanına ayrı emek vererek imal ettiği, şekliyle ve lezzetiyle en sevilen baklava çeşitleri arasında kendisine yer edinen Fıstıklı Midye Baklava oldu. Baklavaya yeni bir şekil ve lezzet kazandıran bu ürün, görüntüsü itibariyle midyeyi anımsatıyor.

Baklava satın alırken dikkat etmeniz gereken parametreleri derlediğimiz yazımızı incelemek isterseniz: Baklava Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Gazi Antep Baklavası


Yukarı