29 Mart 2021  |  Baklava Hakkında

Havuç Dilim Baklava Nasıl Yenir?

Havuç dilimi baklava nasıl yenir? Ustasından öğrenin!

Son yıllarda baklava severlerin gözdesi haline gelen, çıtırtısıyla, dondurmayla tüketilmesi gibi kombinasyonlarıyla ön plana çıkan bu harika lezzeti istediğiniz gibi yiyebilirsiniz ancak çeşitli yeme teknikleri de yok değil.

Havuç dilimin alt tarafı hafif ılık olacak şekilde ısıtıldıktan sonra servis edilmesi tercih edilir fakat söze başladığımızda da belirttiğimiz üzere birçok tüketme kombinasyonu var. Tatlının alt tarafının üst damağınızla buluşacak konumda tutulması da tercih edilen tüketme şekillerinden birisi.

Baklava lezzeti, farklı yörelerde farklı yapım şekilleri ile karşımıza çıkıyor. Havuç dilim baklavanın yapılışında da birçok püf noktası bulunur. Püf noktalara dikkat edilerek imal edilen, ne zaman ne şekilde yenilirse yenilsin lezzetine doyum olmayan havuç dilimi baklavayı online sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.

Havuç Dilim Baklava Doyurucu mu?

Dilimleriyle servisi kolaylaştıran bu baklavanın özellikle davetlerde, misafirliklerde kullanılmasının sebeplerinden birisi de genellikle bir diliminin bir kişiye yetebilmesidir. İçeriğinde bolca Antep fıstığı yer alan havuç dilimi baklava son derece doyurucu olup, aynı zamanda lezzeti ile sizi mest edebilir. Antep fıstıklı havuç dilimi baklava demişken! Kaymaklı havuç dilimi baklava da lezzetine doyum olmayan çeşitlerimizden birisi.

Havuç Dilim Baklava Nerede Yenir?

Havuç dilim baklava her ne kadar popüler bir tatlı olsa da her zaman, her yerde aynı lezzette üretildiğini söylemek yanlış olur. Bu yüzden, havuç dilimi baklava lezzetini tatmak için Gaziantep gibi baklavanın başkenti olarak gösterilen yerlere seyahat edebilirsiniz.

Sizi, 150 yıllık tecrübenin eseri baklavaların lezzetini deneyimlemeye Güllüoğlu Ömer Güllü’ye davet ediyoruz, ancak benim seyahat edecek vaktim yok diyorsanız, sizi bu lezzetten mahrum bırakmamak için online sipariş sistemimiz ile adresinize tazeliğini koruyacak özel kargo seçenekleriyle eşsiz Güllüoğlu Ömer Güllü lezzetlerini gönderiyoruz.

Gazi Antep Baklavası


Yukarı