22 Mart 2021  |  Baklava Hakkında

Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır?

Baklava şerbeti nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, bu yazı tam size göre!

Kökeni Orta Asya Türklerine kadar dayandığı düşünülen baklava, padişah sofralarında dahi yenilen bir tatlı olmuştur. Eski dönemlerde, Ramazan ayına özel olarak yapılan bu eşsiz tatlı, günümüzde ise insanların her dönem tükettiği ikonik bir tatlı bir haline gelmiştir.

Bir baklavanın lezzetini belirleyen en önemli unsurlardan bir tanesi de baklavanın şerbetidir. Baklava ustaları, baklava şerbetinin yapım ve dökülme aşamalarına çok büyük özen göstermektedirler. Baklava şerbeti, doğal pancar şekeri ve su olmak üzere iki temel malzemenin bir araya gelmesi ile oluşturulur. Baklavanın istenilen lezzetine ulaşması için, su ve doğal pancar şekeri oranına çok dikkat edilmesi gerekir. 

Baklava Şerbeti Nasıl Dökülür?

Büyük emek ve maharet ile açılan baklavalar, nar gibi kızardıktan sonra şerbet ile buluşur. Baklavanın şerbet ile buluşması oldukça kritik bir aşamadır. Baklava sevdalıların en çok yanıt aradığı sorulardan bir tanesi de baklavanın şerbetinin soğukken mi yoksa sıcakken mi dökülmesi gerektiğidir. Kıtır kıtır bir baklava elde etmek istenilirse; baklavanın da şerbetinin de olması gerekir.

Baklava şerbetinin dökülmesindeki püf nokta, şerbetinin sıcağı geçmeden sıcak baklavanın üzerine dökülmesidir. Bu yüzden, ocaktan alınan şerbeti soğumadan baklavanın üzerine dökmek gerekir.

Baklavanın her katmanında çıtırtıyı elde etmek için, baklava şerbetinin dökülme aşamalarına özen gösterilmesi gerekir.

150 yıldır sizin için en lezzetli baklavaları üretiyoruz. Ustalığımızın eseri baklava çeşitlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Gazi Antep Baklavası


Yukarı