15 Eylül 2022  |  Baklava Hakkında

En İyi Baklava En İyi Malzemeyle Yapılır

Güllüoğlu Ömer Güllü markası olarak 150 yıllık lezzet geleneğine sahip çıkan deneyimli ve becerikli ustalarımızla gurur duyuyoruz. Ancak bir usta ne kadar becerikli olursa olsun elinde iyi malzeme yoksa iyi bir sonuç ortaya çıkmaz.

En doğal, taze ve lezzetli malzemeleri kullanmasaydık Ömer Güllü lezzetini bugüne kadar koruyamazdık.

Baklavalarımızı işin kolayına, malzemenin ucuzuna kaçmadan, hiçbir koruyucu, glikoz şurubu ya da suni tatlandırıcı kullanmadan üretiyoruz:

- Gaziantep yöresinde yetişen sert buğdayın unu,

- Yöremizin koyun ve keçilerinin sütünden elde edilen sadeyağ,

- Yalnız yöremizde yetişen turfanda boz fıstık,

- Ve sadece halis pancar şekeri.

Sade yağ, koyun ve keçi sütü ile yapılmış tereyağındaki su ve yağsız kuru maddelerin uzaklaştırılması sonucu elde edilen %99 oranında süt yağıdır. Kokusu ve lezzetiyle içine konduğu tüm yemeklere muhteşem bir lezzet verir. Biz de Güllüoğlu Ömer Güllü ailesi olarak baklava çeşitlerimizin tümünde sade yağ kullanarak şimdiye kadar tatmış olabileceğiniz baklavalar arasındaki en iyisini, en lezzetlisini ve en sağlıklısını sizlere sunmaya devam ediyoruz. 

Baklavalarımızın içindeki fıstıklar da adından anlaşılacağı üzere yöremize ait. Baklava yapımında kullanılan fıstıklar benzersiz aromasından yararlanmak için parlak zümrüt rengindeyken (turfanda boz fıstık) toplanıyor.

Bir baklavanın lezzetini belirleyen bir diğer önemli unsur ise şerbet. Ustalarımız doğal pancar şekeri ve su ile hazırladıkları şerbetin kıvamına (şeker-su oranı ve kaynatılma süresi) ve dökülme aşamasına büyük titizlik gösteriyor.

Ve son aşamada ateş devreye giriyor. Baklavalarımızın her yerinin eşit pişmesi ve göz alıcı altın rengine ulaşması için atalarımızdan öğrendiğimiz yöntemi yani taş fırında odun ateşini kullanıyoruz.

Baklava ile ilgili tüm öğrendiniz. Şimdi tadına bakma zamanı. Ürünlerimiz sayfasına girip hemen alışverişe başlayabilir ya da WhatsApp hattımız üzerinden sipariş verebilirsiniz.

Whatsapp Sipariş Hattı: +90 534 011 99 44

Gazi Antep Baklavası


Yukarı