3 Ocak 2023  |  Baklava Hakkında

Baklava Neden Dünyaca Sevilen Bir Tatlı?

Güzel beldemiz Gaziantep, tarihi, kültürel özellikleri ve mutfak kültürü ile her yıl dünyanın dört bir yanından turisti kendine çekiyor.

Gaziantep turuna çıkan yabancı ve yerli turistlerin istisnasız hepsi için baklavanın özel bir yeri var. Peki baklavayı dünyaca sevilen bir tatlı yapan özellikleri neler?

Güllüoğlu Ömer Güllü baklavalarında olduğu gibi doğal malzemelerle, geleneksel ustaların elinden çıkan bir baklavanın ilk ve en önemli özelliği, incecik hamuru, içine konan bol fıstık ya da cevizi, üzerine dökülen sade yağın mis gibi kokusu ve pancar şekeriyle yapılmış şerbetiyle benzersiz bir tatlı oluşu.

Kıvamında pişmiş bir baklava üst katının altın rengi, içine konan fıstığın yeşili ve şekliyle de görsel bir çekiciliğe sahip.

Tarihi çok eskilere dayanan baklava, kullanılan malzemelerin fiyatı ve yapımında harcanan emek nedeniyle geleneksel olarak özel günlerde (düğün, bayram vb.) özel konuklara ikram edilen bir tatlı, bu özelliği ile de kutlamaları ve misafirperverliği temsil ediyor. Yani tadı ve görüntüsünün çekiciliğinin yanı sıra kültürel ve toplumsal bir anlam da taşıyor.

Özet olarak baklava, dünyanın her yerinden insanlar tarafından beğenilen lezzetli, görsel olarak çarpıcı ve kültürel açıdan önemli bir tatlı olmayı fazlasıyla hak ediyor.

Günümüzde baklava yemek ve ikram etmek için özel zamanların gelmesini beklememize gerek yok, artık canımız çektiğinde Güllüoğlu Ömer Güllü baklavalarını online sipariş ederek dilersek her gün baklava yeme şansına sahibiz.

Yorumlar

Gazi Antep Baklavası


Yukarı