21 Mayıs 2021  |  Baklava Hakkında

Gaziantep’in Yöresel Yiyecekleri

Gaziantep’in birbirinden lezzetli yöresel yiyecekleri

Ülkemizin kültürünü ve tarihini muhteşem bir şekilde yansıtan Gaziantep, binbir çeşit yöresel yiyecekleri ile insanları mest ediyor. Yüzyıllar boyunca ticari bir güzergâh olarak bilinen Gaziantep’te farklı kültürleri yansıtan yiyeceklerle karşılaşmak da mümkün.

Dünyanın sevdiği lezzetlerin çıktığı Gaziantep mutfağı, ülkemizin tanıtımı için oldukça önemli bir kültürel değer.

Özel baharatlar ile yapılan yemekleri, incecik açılmış yufkalı tatlıları ve aklınıza dahi gelmeyen birçok lezzetin adresi yıllardır Gaziantep’tir. Gelin birlikte bu eşsiz mutfağın birkaç lezzetini beraber inceleyelim.

Uyarırız, Gaziantep’in yöresel yiyecekleri arasından seçim yapmak biraz zordur!

Ali Nazik Kebabı

Ali Nazik kebabı, patlıcan ve özel sosların bir araya gelmesiyle oluşturulan muhteşem bir lezzet. Bu lezzeti tatmak için Gaziantep’e seyahat etmeye değer.

Antep Peynirli Su Böreği

Gaziantep’in meşhur peyniri ile incecik açılan yufkaların bir araya gelmesiyle, ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor. Antepli ustaların maharetli ellerinden üretilen Antep peynirli su böreği ile gerçek börek lezzetini tadabilirsiniz.

Gaziantep Baklavası

Gaziantep’te baklava denildiği zaman akar sular durur. Gaziantep’e gelen herkesin muhakkak yemeden dönmeyeceği Gaziantep baklavası, içerisindeki fıstık ve kullanılan diğer malzemeler ile muhteşem bir lezzet haline geliyor.

Baklavanın birçok farklı çeşidi arasından dilediğiniz baklava türünü seçip, Güllüoğlu Ömer Güllü kalitesi ile sipariş verebilirsiniz!

Gaziantep’in En Özel Lezzetleri Güllüoğlu Ömer Güllü’de Yenir

Bizlere öncü olan, Gaziantep baklavasının has ustalarından Güllü Çelebi’nin izinden yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz!

Gaziantep’in özel lezzetlerinden Antep fıstığı ezmesi hakkındaki yazımızı incelemek isterseniz; Gaziantep’e Has Lezzet Antep Fıstığı Ezmesi

Gazi Antep Baklavası


Yukarı