30 Nisan 2021  |  Baklava Hakkında

Gaziantep’e Has Lezzet: Antep Fıstığı Ezmesi

Geleneksel lezzet, Antep Fıstığı Ezmesi ile tanışın.

Gaziantep’in meşhur tatları arasında yer alan Antep fıstığı ezmesi ayırt edici özellikleri ile ön plana çıkıyor, Antep’e özgü olan ve uzun yıllardan bu yana maharetli ustaların ürettiği bu tatlı, özellikle fıstık severlerin favorisi.

Lezzet açısından sizleri mest eden Antep fıstığı ezmesi, geleneksel bir tatlıdır. Gaziantep ile özdeşleşmiş bu tatlının nasıl yapıldığını merak ediyor olabilirsiniz. İnternet üzerinden sıklıkla araştırılan konulardan bir tanesi de Antep fıstığı ezmesi tarifi oluyor.

Antep fıstığı ezmesi lezzetinin ayırt edici özelliği, üretimde kullanılan Antep fıstıklarının seçimidir. Öyle ki, Antep fıstığı ezmesi üretiminde olgunluk seviyesinden önce hasat edilen Antep fıstıkları kullanılır. Tatlının yapımında fıstığın erkenden hasat edilmesinin sebebi ise, fıstığın erken hasat zamanında aromatik değerlerinin daha fazla olmasıdır. Oldukça lezzetli olan bu fıstıklar, pancar şekeri ve su ile birleştiği zaman ortaya katkısız bir lezzet çıkar.

Gerçek bir Antep fıstığı ezmesi tatmak, bu lezzete aşina olmak isterseniz Güllüoğlu Ömer Güllü ustalarının ellerinde özenle hazırlanan fıstık ezmelerini lezzetini ve tazeliğini kaybetmeden adresinize kadar ulaştırırız. Fıstık ezmesi lezzetlerimiz; Fıstık Ezmesi, Kare Fıstık Ezmesi, Sargılı Fıstık Ezmesi.

Antep fıstığı ezmesi lezzetinin yanı sıra, içerisinde Antep fıstıklarının en güzelleri kullanılarak hazırlanan gerçek Antep baklavası siparişinizi de oluşturabilirsiniz!

Antep fıstığı ezmesi hakkında, baklavanın farklı lezzet çeşitlerinden bahsettiğimiz Baklava Çeşitleri yazımızı da okuyabilirsiniz!

Gazi Antep Baklavası


Yukarı