15 Nisan 2021  |  Baklava Hakkında

Gaziantep Baklavası Avrupa Birliği'nde Coğrafi İşaret Olarak Tescil Edildi

Gaziantep'in enfes lezzeti Gaziantep Baklavası tescillendi!

Gaziantep'te doğan ve babadan oğula, ustadan çırağa anlayışı ile günümüze ulaşan Gaziantep baklavası, Geleneksel Türk mutfağına ait en önemli tatlı türlerinden biri. Üretim şekli, kullanılan malzeme türü ve kalitesi bakımından ev yapımı baklavalardan farklılaşarak markalaşan Gaziantep baklavası yine sadece kendisine özgü nitelikleri ile coğrafi işaret olarak tescil edilerek ülkemizin önemli ürünlerinden biri haline geldi.


''Gerçek baklava''nın tam karşılığı olan Güllüoğlu Ömer Güllü markası altında ürettiğimiz Gaziantep baklavamız da ülkemizde coğrafi işaret koruması altında olan 170 üründen biri olarak lezzet geleneğini sürdürmeye devam ediyor.

Gaziantep Baklavası Koruma Altında

Gaziantep baklavasının sahip olduğu bu tescil, onun kendisine has özelliklerini koruyabilmesi, her türlü kötüye kullanımın ve taklit edilmenin önüne geçilebilmesi için büyük önem taşıyor. Hem Türk ekonomisi hem de Gaziantep ekonomisi için oldukça büyük bir kazanım sağlayan bu tescil, baklavanın yalnızca Türk sofralarına değil Avrupa sofralarına da açılarak, Gaziantep baklavasının Avrupa’nın da bir zenginliği haline gelmesine yardımcı oluyor.

İlgili: Gaziantep Baklavası UNESCO Koruması Altında


Türkiye'nin En Gerçek ve Değerli Baklavası

Güllüoğlu Ömer Güllü Baklava markası altında üretilen tüm baklava çeşitlerimiz Avrupa Birliği tarafından 2013 yılında kabul edilmiş olan "coğrafi mahreç" kriterlerine ve kalite standartlarına uygun bir şekilde üretilmektedir. 150 yıldır süregelen bir geleneği aynı tat, kalite ve anlayışla devam ettiren markamız sayesinde sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da sofraları tatlanmaktadır.

2005 yılında Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütü FAO tarafından "Geleneksel Gıda Üretimi Yapan Örnek İşletme" ödülünü alan Güllüoğlu Ömer Güllü Baklava'yı diğer baklava markalarından ayıran özelliği kuşaklar boyu devam eden bilgi ve tecrübenin yanı sıra tüm ürünlerin tescil belgesinde/ürün şartnamesinde yer alan yöresel üretim tekniklerine uygun üretilmesidir.
 

Gaziantep baklava siparişi denince akla gelen ilk marka olan Güllüoğlu Ömer Güllü Baklava'nın Gaziantep dışında başka hiçbir şubesi yoktur ancak Türkiye'nin neresinde olursanız olun ilk gün tazeliği ile baklava ve diğer ürünlerimizi evlerinize ulaştırmaya devam ediyoruz. Web sitemizde Fıstıklı Yaş Baklava, Fıstıklı Özel Kare Baklava, Fıstıklı Kuru Baklava, Cevizli Yaş Baklava gibi tüm baklava türlerini bulabilir, Tuzlu Antep Fıstığı, Fıstık Ezmesi, Fıstıklı Kurabiye ya da Sade Kurabiye, Antep Peynirli Su Böreği gibi farklı alternatifleri de ister kendiniz ister sevdikleriniz için sipariş verebilirsiniz.

Gazi Antep Baklavası


Yukarı