16 Aralık 2020  |  Haberler

Neden Ömer Güllü’nün Gaziantep dışında şubesi yok?

Baklavanın sayısız sırrı vardır. İyi baklava toprakta başlar, iyi baklava Antep'te yapılır.

Neden Ömer Güllü’nün Gaziantep dışında şubesi yok?

Baklava kültürünü en iyi şekilde yaşatan işletmelerden biri olan Ömer Güllü’nün Gaziantep dışında şubesi yok. Peki neden? Bunun birçok nedeni var. Şu bir gerçek ki baklava gibi değerli bir lezzetin Gaziantep içinde üretildiğinde çok daha lezzetli ve çok daha özel olduğunu söylememiz mümkün.

Antep baklavasına tadını veren pek çok farklı etken var. Bunlardan en önemlileri özel tarifleri ve farklı yapış şekilleri. Ancak bu tarifler ve teknikleri Gaziantep dışında da uygulayabilirsiniz. İyi baklavaların Gaziantep’te yeniyor olmasının nedeni bu etkenlerden çok daha öte. Gaziantep’te tüm baklava ustaları farklı tarifleri ve baklava yapma tekniklerini öğrenmenin yanı sıra çocuk yaşta baklava kültürünün içine doğuyorlar.

Gaziantep’te doğmuş çocuklar ilerleyen yıllarda baklava ustası olmasa dahi baklava hayatlarının önemli bir parçası. Usta olması için yetiştirilen çocuklar da çok küçük yaşlardan itibaren yıllarca pratik yapma şansı elde ediyorlar. Ayrıca en iyi baklava ustalarının da Gaziantep’te olduğunu düşünürsek, en iyilerin yanında yetişme şansına sahip oluyorlar. 

Coğrafi koşullar da Antep baklavasına lezzetini veren önemli bir etken. Antep baklavasında kullanılan tüm ürünler Gaziantep yöresinde yetişen malzemelerden yapılıyor. Hatta bazı baklava ustalarına göre, baklava hazır olduktan sonraki kıvam bile coğrafi koşullara göre değişiyor. Bu kıvamın en iyisine sadece Gaziantep’te rastlayabiliyorsunuz. 

Ayrıca geleneksel Antep baklavası tarifi ve lezzeti, Gaziantep’te özel olarak korunuyor. En taze ve en doğal malzemeler ile yapıldığında baklava çok daha leziz bir form kazanıyor. Baklavayı bu denli titiz yapan en ünlü baklavacılardan biri ise Ömer Güllü. Hatta bundan dolayı 2005 yılında “Geleneksel Gıda Üretimi Yapan Örnek İşletme Ödülü”ne bile layık görülmüş. Tüm baklavalarını, 2013 yılında Avrupa Birliğince de tanınan “Coğrafi Mahreç Kriteleri”ne göre yapıyor.

Coğrafi Mahreç Kriteri Nedir?

Coğrafi mahreç; sınırları belirlenmiş bir bölgede niteliği, ünü veya diğer özellikleriyle bu bölgeyle özdeşleşmiş ürünlerin, üretimi ve işlenme şekillerini belirleyen bir kriterdir. Ömer Güllü Baklavaları da 2007 yılında Gaziantep Sanayi Odası tarafından belirlenen coğrafi mahreç kriterlerine göre üretiliyor. Bu kriterler, kendi doğal coğrafyasında üretilen gıdaların geleneksel tatlarının korumasını ve türünün en iyi örnekleri olmasını sağlıyor.

Bu kriterlere sıkı sıkıya bağlı olan Ömer Güllü “taş yerinde ağırdır” felsefesiyle Gaziantep dışında üretim yapmıyor. Geleneksel tatlarını Gaziantep üzerinden tüm Türkiye’ye ulaştırmayı tercih ediyor. Her şeyin online olduğu günümüzde, baklava üretimi yaparken geleneksel yöntemleri kullansa da bu eşsiz lezzeti yaymak için teknolojiyi kullanıyor. 

Ömer Güllü Baklavaları Online Sipariş Edilebiliyor!

Tüm Türkiye’nin geleneksel baklava lezzetinin tadını çıkartabilmesi için Ömer Güllü Baklavaları artık internetten online olarak sipariş edilebiliyor. Dilediğiniz baklava çeşidi kargoyla kapınıza kadar geliyor. Hem kendiniz için hem de özel günlerdeki ziyaretleriniz için harika bir hediye olacak bütün tatlıları, omergullu.com.tr’den alabilirsiniz.

Artık baklavanın en iyisini yemek için Antep’e kadar yorulmanıza gerek yok. Ama yine de Gaziantep’e yolunuz düşerse, eşsiz tatlıları bir de yerinde denemeniz için, Ömer Güllü tüm misafirperverliği ile sizleri bekliyor.

Gazi Antep Baklavası


Yukarı