16 Şubat 2021  |  Baklava Hakkında

Antep Fıstığının Faydaları

Antep fıstığının faydalarını merak eden insanlar için birkaç maddede bu faydaları derledik.

Antep fıstığı ismini yetiştirildiği şehir olan Gaziantep’ten alır ve oldukça faydalı bir yemiş olarak bilinmektedir. Antep fıstığı, yemiş olarak tek başına kullanıldığı gibi pek çok tatlıda da sıklıkla kullanılan bir üründür. Özellikle gerçek Antep baklavası içerisinde kullanılan Antep fıstıkları tatlıya ayrı bir lezzet katarlar.

İnsan sağlığı için günde belirli bir miktar tüketilmesi gerekir. Antep fıstığının faydalarını merak eden insanlar için birkaç maddede bu faydaları derledik.

Antep Fıstığı Kalbe İyi Gelir

Kalp sağlığına dikkat etmek insan ömrü için oldukça önemli olduğu için uzmanlar tarafından kalbe iyi gelen besinlerin tüketilmesi önerilir. Kalbe iyi gelen besinler arasından en belirginlerinden bir tanesi de Antep fıstığı oluyor. Kalp fonksiyonlarının iyileşmesinde, kan basıncını düzeltmede ve bunun gibi pek çok farklı konuda etkili olan Antep fıstığını sık sık tüketmek fayda sağlayabilir.

Düşük Kalorili ve Lif Kaynağı

Antep fıstığının içeriğinde bulunan yağlar tamamen sağlıklı yağlar olduğundan dolayı oldukça düşük kalori içermektedirler. Böylece formunu korurken öğünlerinde atıştırmalıklar alan insanlar için Antep fıstığı iyi bir seçenek.

Lif bakımından en zengin life sahip olan besin yulaf ezmesi olarak bilinse de Antep fıstığında daha fazla lif bulunduğunu bilen insan sayısı çok azdır. Gün içinde belirli oranda lif almaları gereken insanların hem lezzet bakımından hem de sağlık açısından Antep fıstığı yemeleri önerilir.

Özellikle gerçek Antep baklavası içerisinde kullanılan Antep fıstığı sağlık açısından bu tip faydalarının yanı sıra yiyenlere lezzetli dolu anlar da yaşatır.

Vücudun İhtiyacı Olduğu Bitkisel Proteini Sağlar

Bitkisel proteini yüksek ürünler özellikle son dönemlerde insanların protein ihtiyaçlarını karşılarken sık sık tükettikleri besinlerdir. Antep fıstığı içeriğinden kaynaklı olarak yüksek miktarda bitkisel protein içermektedir ve bu sebepten dolayı da özellikle veganlar için çok önemli bir besin haline gelmiştir.

Bitkisel proteinler sadece veganlar için değil her insan için aslında oldukça önemli besinlerdir ve insanlar Antep fıstığı tüketerek aslında bir etten aldıkları proteine yakın değerlerde protein de alabiliyorlar.

Besin Değerleri Oldukça Yüksektir

Antep fıstığının içerdiği besin değerleri oldukça fazla olduğundan dolayı, Antep fıstığı tüketerek pek çok farklı hastalıktan ve zararlı etkenlerden korunma da sağlanabilir. Özellikle içerisinde bulunan demir, fosfor ve magnezyum insan vücudun dış etkenlere karşı korunmasında çok büyük bir öneme sahip vitamin ve minerallerdir.

Gazi Antep Baklavası


Yukarı