13 Mart 2021  |  Baklava Hakkında

Taze Antep Fıstığı ve Kavrulmuş Antep Fıstığı

Taze Antep Fıstığı ve Kavrulmuş Antep Fıstığı ile ilgili bilinmesi gerekenler bu yazıda!

Taze Antep fıstığı da kavrulmuş Antep fıstığı da birbirinden lezzetli ve sağlıklı kuruyemişlerdir. Diğer kuruyemişlerden farklı olarak fıstık, kabukları ile beraber kavrulmaktadır. Antep fıstığının kavrulma işlemi, özenli biçimde gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir. 

Antep fıstığı kavrulmadan önce, temizleme işlemlerinden geçirilmelidir. Bu işlemlerden sonra Antep fıstığının kavrulma aşamasına geçilir. Son olarak da kavrulan fıstıklar soğutulur ve ambalajlanmaya başlanır. 

Taze Antep fıstığı, içerisinde A ve B grubundaki vitaminler gibi pek çok sağlıklı vitaminler barındırır. Ayrıca yağ ve protein açısından da zengin besinler arasında yer alır.

Taze Antep fıstığının lezzeti de hepimizin kuruyemiş tabaklarından aşina olduğu kavrulmuş Antep fıstığının lezzetinden aşağı kalmaz!

Antep fıstığı özellikle içerisindeki protein miktarından dolayı, besin değerleri oldukça yüksek bir meyvedir. Antep fıstığı, aynı zamanda vücuda enerji verir ve günün yorgunluğunun giderilmesine katkı sağlar. 

İlgili: Antep Fıstığının Faydaları, Antep Fıstığının Kullanım Alanları

Antep Fıstığı Nerden Alınır?

Ülkemizin pek çok şehrindeki kuruyemişçilere gidildiğinde taze ve kavrulmuş Antep fıstığı sattıklarını görebilirsiniz. Ancak her üründe olduğu gibi, Antep fıstığının da ait olduğu yöreler vardır. Mutfağı ile insanların vazgeçilmezi olan Gaziantep’te Antep fıstığı satın alabilirsiniz. 

“Antep fıstığının üretildiği bir yöreye gidecek zamanım yok ama Antep fıstığı satın almak istiyorum, ne yapmalıyım?” diye soruyorsanız eğer, işinizi kolaylaştıracak birçok teknolojik imkân var! Artık insanlar, nerede ikamet ediyor olurlarsa olsunlar, hızlı ve güvenilir bir şekilde Antep fıstığı, gerçek Antep baklavası ve bunlar gibi pek çok ürünün siparişini verebilmektedirler. 


Antep fıstığı satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Gazi Antep Baklavası


Yukarı